keskiviikko 16. joulukuuta 2015

INDONESIA vol 6

Niinä päivinä kun ei sukellettu, ajeltiin skootterilla luolille ja vesiputoukselle, käytiin katsomassa komodonvaraaneja läheisellä saarella tai sitten lampsittiin vain ympäriinsä. Joskus juotiin kaljaa hikisessä katukuppilassa, joskus smoothieta luksushotellin terdellä.


 

-----

Kotiinlähtö alkoi jo olla ovella. Viimeisenä iltana ryhdyin ahneeksi ja tilasin yömarketissa sekä mustekalaa että peruskalaa. Kaikki meni, eikä tehnyt edes tiukkaa!



Viimeisenä päivänä lounaaksi söin kasvispitan, kun satuimme johonkin kummaan kreikkalaisvaikutteiseen kaupan ja ravintolan yhdistelmään. Ihan maistuva.

-----

Yhyy, sitten pitikin jo ottaa iltalento Balille. Kutalta löytyi jonkinlainen ruokarieha, jossa kymmenistä kojuista tarjoiltiin eri maakuntien erikoisuuksia. Tilasin suosituksesta gado-gadoa, jonka piti olla maistuva yhdistelmä vähän kaikenlaista; kasviksia, kananmunaa, tempehiä, tofua yms. Tämä oli kuitenkin aika väsynyt versio siitä. Snif. Jos raahaa kojun ruokafestareille myyntitarkoituksessa, niin luulisi viitsivän tarjota hyvää ruokaa. Mutta kaikenlaistahan sitä tyhmä turisti luulee.


Aamupala sensijaan teki iloiseksi: kaikenlaista sekalaista pienestä ruokakärrystä. Syötiin mopon pärinässä tien viereen lätkäistyssä pitkässä pöydässä. Nam!




Kärry ja kärryn omistajatäti.


-----

Viimeinen ateria Aasiassa tällä kertaa: Kuala Lumpurissa lentokentällä beef rendang, eli lihaa mausteisessa kastikkeessa. Ihan makoisa annos, vaikka siinä olikin lentokenttäruoan sivumaku.


Kuala Lumpurin kentän myymälästä löytyi tällainen jännä myyntiartikkeli. Shelf-stable sausage? Japanese innovation! Jäi ostamatta.



-----

Heippa Indonesia, heippa Aasia! Tästä reissusta vierähtikin tosiaan jo puoli vuotta. Koskakohan seuraavaksi...jalkoja kutittelisi sinne suuntaan kovasti!




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti