...MERILEVÄPESTOA / SEAWEED PESTO!
Merilevän vihaajien mielestä tämä ruoka kuulostanee painajaisten peruskamalta, eikä se ulkonäkönsä puolesta olekaan heikkosydämisiä varten. Mutta merilevän ja tofun ystävien kannattaa kokeilla! Itsekin suhtauduin hieman varauksella tähän nettireseptiin, mutta ilahduin lopullisen tuotoksen mausta niin, että teen sitä varmasti jatkossakin.
Sekaan voi heittää sushista ylijääneet, kaapin perällä liian pitkään piileskelleet haperot nori-merilevät. Lisäksi valutettua tofua, inkiväärisäilykettä purkista (tuorekin sopii varmasti), paljon tuoretta korianteria, wasabia ja vähän seesamiöljyä, soijaa ja jotain makeaa, esim. vaahterasiirappia tai miriniä. Surautetaan sekoittimella aineet sekaisin. Sopii tosi hyvin nuudelien kanssa!
If you don't like seaweed you'll see nightmares about this dish, and to be honest it's not the prettiest sight in the world. I myself was a bit suspicious about this internet recipe, but if you do like tofu and seaweed it's worth trying! The ingredients are nori seaweed, well drained tofu, pickled ginger (I bet you could use fresh ginger too), lots of fresh cilantro, wasabi, sesame oil, soy sauce and something sweet like mirin or maple syrup. Mix the ingredients in a blender. This goes really well with noodles!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti