keskiviikko 1. elokuuta 2012

SPAIN - BARCELONA vol 4


Eräänä iltana illallispaikan löytäminen oli työn ja tuskan takana. Kaikki paikat olivat joko liian täysiä tai muuten epäkelpoja. Lopulta nälän kourissa harhauduimme baarimaiseen ruokapaikkaan. Äkäinen tarjoilija suositteli että söisimme Menu del dian. No, mikäs siinä. Tilasimme menuun kuuluvan viinipullon ja hetken mietinnän jälkeen valitsimme kolmesta pääruokavaihtoehdosta grillattuja äyriäisiä. Tässä vaiheessa tarjoilija suvaitsi ilmoittaa ettei sitä enää ole jäljellä. Kannattaisiko menua mainostaessa mainita moinen pieni seikka? Koska viini oli jo korkattu ja osittain juotu, emme enää viitsineet lähteä kälkkimään. Naudanlihaa konjakissa sitten.
Alkuruoaksi halusimme nuudeleita neljän juuston kastikkeella. Keittiöstä kuului hurjaa penkomisen ääntä ja kolinaa, ja sitten tarjoilija tuli ilmoittamaan ettei mistään löytynyt pienintäkään nuudelinpätkää. Spagettihan käy varmaan teille yhtä hyvin? No ihan sama, tuokaa ruokaa! Aika kului ja hieman ihmetytti kauanko spagetin keittäminen voi kestää...yksi seurueemme jäsen poistui vessaan, jolloin tarjoilija hyökkäsi häneen kiinni ja raahasi keittiöön katsomaan spagettikattilaa. 'Katsokaa! Siinä ne teidän spagetit nyt kiehuvat! Odottakaa vain kärsivällisesti!'
Saapuihan ruoka lopulta. Neljän juuston kastike ja se pitkään keitelty spagetti oli ihan maistuvaa. Lihakastike oli aika yhdentekevä. Maistui kouluruualta. Jälkkäriksi ananas. Tarjoilijalle papukaijamerkki palveluhaluttomuudesta.
One evening it was really hard to find a place to eat dinner. All the places were either too full or otherwise not good. Finally, dispirited by hunger we ended up in a bar-like restaurant. Cranky waitress recommended us their Menu del dia. Well, why not? We ordered a bottle of wine included in the menu and after some thinking decided on grilled seafood for main course. At this point the waitress told us there is none left. Hm it would have been nice to know beforehand...because we had already drunk some wine we didn't want to leave, so we settled for beef in cognac sauce for main course and noodles in four cheese sauce for starters. After rummaging in the kitchen the waitress told us there's no noodles left, but spaghetti would do, wouldn't it? Ok, whatever just bring us food! Then we waited for ages...how long can it take to cook spaghetti? One of us left for the toilet, and the waitress attacked her and dragged her to the kitchen to witness a big pot of spaghetti boiling on the stove. 'Look here, as you can see we're cooking your spaghetti!' Ok, ok...just cook it and bring it to us! 
In the end, the four cheese sauce was quite tasty. The beef in cognac tasted like something from the school cafeteria, pfft. Pineapple for dessert.



 -----

Autenttista kotipaellaa jossa papuja, kania ja kanaa. Nam!
Home made paella with beans, rabbit and chicken. Yum!

Siinä se kiehuu!
Boiling on the stove!
 
Valmista tuli.
Ready.
 

 -----

Viimeisen illan tapasherkkuja.
Tapas on our final evening in Barcelona.






 -----

Gracias Barcelona!

 -----




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti