LOOKING BACK...
Eräänä iltana testasimme Hanoissa ravintolan, joka mainosti erikoistuneensa pohjoisvietnamilaiseen ruokaan. Tarjolla oli mm. heinäsirkkapihvejä. Pelkureina skippasimme pihvit ja valitsimme hieman vähemmän eksoottisia ruokia. Mutta emme sentään olleet niin ankeita kuin se turistiseurue, joka marssi sisään meidän jälkeemme ja yritti 20 minuutin ajan tilata huonosti englantia osaavalta tarjoilijalta ranskalaisia ketsupilla ja majoneesilla. Lopulta koko porukka paineli raivoissaan tiehensä kun eivät onnistuneet niitä saamaan. Joop, kannattaa tosiaan tulla paikalliseen ruokaan keskittyvään ravintolaan syömään ranskiksia...
Once in Hanoi we ate in a restaurant specialising in local dishes. Being cowards again we skipped the cricket patties and chose a bit less exotic courses. But we were not as bad as the group of tourists who came in after us and spent 20 minutes trying to order french fries with ketchup and mayonnaise. When the non-english speaking waiter would not understand them, they furiosly stormed out. Yep, a place specialising in local food is the best place to try to find fries.
Valkosipulissa paistettua morning glory -kasvia. Ei hajuakaan mitä se on suomeksi.
----
Satunnainen kasvisannos, jossain päin Hanoita.
Random vegetables, somewhere in Hanoi.
-----
Lähdimme Hanoista yöjunalla pohjoiseen, Sapaan. Sitä ennen piti syödä tukeva illallinen. Tässä ravintolassa kevätrullat tarjottiin ananaslyhtyyn tökättynä!
We took the night train from Hanoi to Sapa in the north. Before leaving we had to eat a good dinner. Funny way to serve the spring rolls.
Tilasimme myös keittoa, mutta emme tajunneet että annos oli aika suuri...Kaksi litraa tofulientä!
We also ordered soup. The bowl was huge!
-----
Pohjoisessa Sapan vuoriseudulla oli iltaisin viileää (ou jee).
In Sapa in the northern mountain region the nights were a bit chilly (oh yes).
Jättimäinen hotpot kiehuvaa lientä, lihaa ja vihanneksia lämmitti!
A huge hotpot of bubbling broth, meat and vegetables warmed us up!
Nuudeleita ja vihanneksia sai lisätä liemeen omaa tahtia.
Noodles and greens to be added to the broth.
-----
Loppuun kuva juomasta jota saimme maistaa vieraillessamme kelluvassa kalastajakylässä Bai Tu Long -lahdella. Arvaa sisältö ja voita vuoden varasto tätä herkkua !
This is a treat we got to taste in a fishing village when sailing at Bai Tu Long Bay. Guess the ingredients and win a whole crate!
Ei, se ei ole tupakantumpeilla maustettua ureaa, vaan...
No, it's not urea flavored with cigarette butts, it is...
.
.
.
.
Purkissa kelluvat jutut ovat hunajakennon paloja. Maku oli yllättävän neutraali, vähän makea. Rohkeutta litkun maistaminen kyllä kysyi. Mutta pakkohan se oli, kun kylän päällikkö tarjosi. (Vai testasikohan se, miten typeriä turistit on...? Juovatko ne mitä tahansa sotkua?)
The suspicious things floating in there are pieces of honeycomb. It tasted ok, a bit sweet. It did take some guts to taste the liquid though. But we couldn't say no to the chief offering it. (Or maybe he was just testing us. Will these tourists drink anything?)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti