lauantai 27. heinäkuuta 2013

JAPAN vol 3

Natto, nuo pelottavat käyneet pavut tuli vihdoin testattua. Tilasin lounaaksi riisiä perinteisillä japanilaisilla päällysteillä. Kulhossa oli riisin päällä okraa, jotain riisivellin tapaista puuromaista juttua, raaka kananmuna - ja nattoa. Tarjoilija näytti minulle elein, että kananmuna sekoitetaan riisin sekaan. En ole jälkeenpäin vakuuttunut siitä haluanko syödä raakaa kanamunaa riisin seassa. Se muutti riisin veteläksi, vähän tympeän makuiseksi sotkuksi. Ääh...nyt ei mennyt ihan nappiin tämä annos. No, urheasti natton kimppuun. Ei ollenkaan niin pelottavan makuista kuin olin kuvitellut, vaikka ei makua voi sanoa mitenkään erityisen herkulliseksi. Ja kyllä, sitä syödessä suusta venyy pitkiä rihmoja joita on vaikea taistella poikki! Kaiken kaikkiaan ei kovin herkullinen ateria, aika harvinaista Japanissa. Ehkä perinteiset japanilaiset päällysteet olivat sittenkin liikaa barbaarisille makuhermoilleni.
Finally I tested natto, the fearsome fermented beans: I ordered rice with traditional japanese toppings and it included natto. Other toppings were okra, fish, porridge-like rice and raw egg. The waiter instructed me to mix the egg with everything else. I did and the whole thing turned into gooey mess that didn't taste too good. Oh well...bravely I attacked natto with chopsticks. It wasn't as bad as I had expected, tasting very peculiar. The taste really is hard to describe...a bit stale perhaps? Not my new favorite though. And not the raw egg mixture either.

 -----

Päivän tetsauksen jälkeen olimme niin väsyneitä että mukaan tarttui konbinista valmisateria. Onneksi ne ovat Japanissa loistokamaa, ei mitään väsyneitä pahviranskiksia!
After running around the whole day and not having finished my raw egg lunch I was so hungry and tired that I just grabbed ready made dinner from konbini shop. Fortunately in Japan the take away stuff is excellent, not some withered fries.

Vihreällä teellä maustettu iltapulla!
Evening snack: sweet bun with green tea custard filling!


-----

Aamujunalla Naraan katselemaan puistoa ja temppeleitä. Junaeväänä kananmunaan kääritty riisipallo ja sitkeääkin sitkeämpi vihreä kakku (mahdollisesti manjū)  jonka pureskelussa kesti niin että ehdimme jo Naraan ennenkuin se oli syöty.
Morning train to Nara to see temples and parks. Train breakfast was omelette-wrapped rice ball and very very chewy green cake, possibly manjū

Narassa satoi lähes taukoamatta. Onneksi kuuma inkiväärinuudelikeitto lämmitti. Nuudelit tehtiin paikan päällä, nam!
It was raining the whole day in Nara. Hot ginger udon soup was the perfect meal. The noodles were made right there in the restaurant, yum!







Paluumatkalla söin vihreitä hernenaksuja. Tosi hyviä, en kyllä tiedä oliko niillä muuta tekemistä herneen kanssa kuin muoto ja kirkkaanvihreä väri.
On the way back to Kyoto I had pea snacks. Although it might be that the only thing they had to do  with peas was the shape and the bright green color.


-----

Mmmm, onigiri!



 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti