torstai 25. heinäkuuta 2013
JAPAN vol 2
Jugurtilla ei pitkälle pötkitä. Hotellin aamiaisravintolassa tilasin japanilaisen aamiaisen. Odotin pelonsekaisella jännityksellä nattokulhollista, mutta sellaista ei pöytään saapunut. Sen sijaan tarjolle tuli riisiä, kalaa ja misokeittoa. Olin osittain pettynyt ja osittain helpottunut. No, nattoa ehtisi vielä maistaa jonain toisena päivänä.
Small cup of yoghurt is not enough to keep you going so I filled the hole in my stomach with this japanese breakfast set. I was a bit anxious while waiting for the food, expecting a bowl of natto. I was half disappointed and half relieved when I saw that natto was not part of this set. Well, I could taste it some other day.
-----
Kiotoon saavuttuamme lampsimme ympäri hotellimme lähikortteleita ja päädyimme udon-nuudeliravintolaan nälän yllättäessä. Valokuvasta ei saa käsitystä soppakulhon mittakaavasta, sen halkaisija oli varmaan puoli metriä. Olin toivonut pääseväni tällä reissulla maistamaan umeboshia, eli japanilaista hapanluumua ja keitossa näyttikin sellainen lilluvan. Maku oli hyvä, yhtäaikaa makea ja hapan. Sen sijaan lätyskäiset friteeratut (riisi?)kakut eivät maistuneet paljon miltään.
After arriving in Kyoto and walking around 'our' neighborhood we ended up in udon noodle restaurant. I had hoped to taste umeboshi, the sour plum pickles and found one in my soup! Sweet and sour at the same time. The flat fried rice (?) cakes didn't have much taste though.
-----
Keittoo, keittoo. Päivälliseksi hörpimme miso-ramenia. Olimme liikkeellä sen verran myöhään että osa paikoista oli jo kiinni. Onneksi löysimme tämän ramen-paikan. Tarjoilijan työpaikkaetuihin kuului varmaan rajaton määrä ramenia päivittäin, sen verran paksu veikkonen oli kyseessä...ramenhan ei tunnetusti ole mikään terveysruoka, liemessä on rasvaa vaikka muille jakaa. Siksi se varmaan onkin niin hyvää! Ryyyyyystö!
More soup, miso ramen for dinner. The waiter probably had all-you-can-eat salary deal with his boss, he was so big he hardly managed to move around in the small restaurant...too many ramen a day? Not exactly health food, loads of grease in the stock. That's probably why it is so tasty! Slurrrrppp!
-----
Kaupoissa oli tarjolla kummallisia jälkkäreitä. Tässä oli vihreän teen makuista kääretorttua ja vanukasta sekä pieniä papuja. Sokerihumalailtapala.
The shops were full of weird small dessert things. Green tea flavored pudding and small beans for evening snack. Sugar overdose.
-----
Sokerilinja jatkui aamiaisella. Hän menee Japaniin ja syö aamiaiseksi jätskiä. Miksi? En tiedä. Sokeriaddiktio jäi päälle? Tästä ravintolasta voi tilata myös jättikannun jädeä jos tavallinen annos ei riitä. Tyydyin pienempään, joka sekään ei ollut mitenkään vaatimattoman kokoinen.
More sugar for breakfast! I don't know why I had to travel all the way to Japan to eat ice cream but who cares. Want a bigger portion? Why not whole can of ice cream? I went for a smaller portion though, and that wasn't so small either.
-----
Nishikin food market oli pitkä katettu kuja jonka varrella myytiin kaikkea mahdollista ruokatavaraa merilevästä keittiöveitsiin. Olisin voinut maleksia siellä tuntikausia. Niin me vissiin teimmekin... Maistoin perunatikkua kärrystä. Se oli ok mutta ei tajunnanräjäyttävä.
Nishiki food market was long street full of food vendors, everything from seaweed to kitchen knives. I could have spent hours there just wandering around. In the end I think we did...I tasted fried potato croquette.It was ok but nothing to die for.
Kuplateetä! (mikä on bubble tea suomeksi?)
Bubble tea!
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti