Kevätmatka Japaniin, suuntana Nagoya ja Kioto.
Spring vacation in Japan, in Nagoya and Kyoto.
-----
Heti saavuttuamme Nagoyaan oli rynnättävä etsimään herkkuja. Aseman viereisestä jättitavaratalosta löytyi ravintolamaailma. Valinnanvaraa oli, kuten kuvasta näkyy. Paikallisoppaamme A aikoi viedä meidät sushiravintolaan, mutta erehdyimme ovesta ja päädyimme toiseen paikkaan jossa myytiin erilaisia lounassettejä. Eipä voinut ruokatarjonnasta valittaa sielläkään.
After arriving in Nagoya it was time for lunch. Our local host A recommended huge restaurant world in nearby department store. Lots of choices! We were going to go to a sushi restaurant but entered the wrong door by mistake and ended up in another restaurant. Well, that was an excellent choice too.
Tämän ateriasetin vuoksi olen valmis antamaan anteeksi kaiken sen lentokoneruokahirveyden, puutumuksen ja kymmenen tunnin tylsistyksen josta lennolla saimme kärsiä. Katsokaa noita marinoituja lonkeroisia! Japani, I love you.
This menu set made me forget all the pain and suffering and bad food during the 10 hour flight. Look at those pickled tentacles! Japan, I love you.
Settiin kuului mm. chawanmushi eli höyrytetty suolainen munavanukas. Kun kuppia vähän kaiveli, löytyi seasta ravunsaksia ja muita ylläreitä. Maku oli yllättävä, ja vaatii ehkä hiukan totuttelua.
The lunch set included chawanmushi egg custard. First time I tasted one. Hidden in the middle of the custard was crab claws and other surprises. The taste was different than I had expected, and perhaps needs a bit getting used to.
Tämän keitossa lilluneen kalanpalan syöminen puikoilla tuotti hieman hankaluuksia.
This piece of fish in broth was extremely difficult to eat with chopsticks!
-----
Illalla testasimme sobanuudeli-kuppilaa. Automaatista ostettiin lipukkeet (osasin ostaa jopa kaljalipukkeenkin, ビール Ihan itse! Jee!) ja vietiin kassalle, ja pian eteen läiskäistiin keittokulho. Keitossa kellui jotain naavan tyyppistä levää joka ei maistunut oikein miltään. Varmaan terveellistä.
Dinner was soba noodles and beer. ビール!!
Illallisjälkkäriksi vielä mansikan makuisia mochi-kakkuja ja matcha-suklaata. Suklaa oli hyvää! Suorastaan riippuvuutta aiheuttavaa.
Dessert: strawberry flavored mochi cakes and matcha chocolate. Warning: this green chocolate can be extremely addicting.
Vakioaamiainen tällä lomalla, kiivi-aloe-jugurttia. 'For beauty body!' Siinä oli muljuavia hyytelöpaloja seassa. Ennen olisin yökkinyt niille, mutta nykyään tunnen outoa viehtymystä hyytelömäisiin asioihin.
My almost everyday breakfast during this holiday, kiwi and aloe yoghurt ('For beauty body!') with bits of aloe jelly. I used to hate wobbly jelly stuff. Nowadays I like it. What's wrong with me?
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti