Arkistoista löytyi kuvia helmikuiselta Portugalin reissulta tästä jättiateriasta, jonka söimme illalliseksi Lissabonissa, Bairro Alton kaupunginosassa. Hauskan pikkukuppilan annokset valmistettiin suurissa uunivuoissa, josta niitä sai lappaa lautaselle. Siinä riitti syömistä. Tilasimme kolmeen pekkaan jaettavaksi katkarapuja, mustekala-simpukkapataa ja fetasalaattia.
I found some photos of a huge seafood dinner we ate in a small cosy restaurant in Lisbon's Bairro Alto district a year ago. Shrimps, seafood and a side salad of feta and tomato.
Ennen...
Before...
...and after.
Muistan, että tämän aterian jälkeen oli järkyttävän täysi olo. Baareilua yrittäessä alas meni hädintuskin yksi drinkki.
I remember being so full after this dinner that after hitting the bars I could barely down even one drink.
-----
Toinen asia jonka Lissabonista muistan olivat leivokset. Erityisesti pastel de nata, keltaisella vanukkaalla täytetty leivos oli täydellinen jälkkäri hyvän aterian päälle. Ja välipalana. Miksei myös aamiaiseksi. Yhtään kuvaa ei pastel de natasta tullut otettua, mutta asia täytynee korjata matkustamalla uudestaan paikan päälle dokumentoimaan tuo herkku...
Another thing I remember well from Lisbon is a custard-filled local pastry called pastel de nata. Sooo delicious! Unfortunately I did not take any photos - I might have to travel back just for that!
You might find some random portuguese shop in Hki that has pasteis de nata!
VastaaPoista