Po'boy on perinteinen louisianalainen täytetty leipä. Nämä jotakuinkin puolen metrin pituiset yksilöt haettiin lähigeton mamman pyörittämästä grillistä. Samassa paikassa myytiin mm. usean kilon grillisettejä johon kuului kaikkea mahdollista sorkista ribseihin. Tyydyimme friteeratuilla ravunpyrstöillä sekä naudanlihalla täytettyihin po'boyhin.
-----
NOLAn kuuluisin makein herkku lienee perinteikkään Cafe du Monden beignet-munkki. Näitä kokeiltiin jo edellisvappuna Suomessa tee-se-itse-pakkauksesta, mutta nyt paikan päällä siis aitoa asiaa. Kahvila pullisteli turisteja ja terassilla oli tehokas ja vähän kylmän oloinen 'syö ja häivy' -meininki. Mutta munkki oli vastatehty ja tuore. Ne oli hukutettu tomusokeriin. Mitä ne tekevät kaikelle ylijäävälle tomusokerille? Tomuttavat seuraavien turistien munkit?
-----
Crawfish boil eli keitetyt ravut kuulostaa suomalaisittain kotoisalta, mutta maku on aivan erilainen kuin suomalaisen tilliliemiravun; nämä keitetään chililiemessä ja tarjoillaan kokonaisten perunoiden ja maissinpalasten kanssa. Kaikki upposi. Tietenkin.
-----
Karkkihyllystä löytyi yksi paikallinen 'herkku', moon pie, vaahtokarkilla täytetty keksi. Eih, yöh. Ainakin tämä yksilö maistui kymmenen vuotta vanhalta. Ja päiväyksen mukaan se säilyisi varmaan vielä toiset kymmenen..
Tasting local specialities. Crawfish boil was the best!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti