...ELLEN SVINHUFVUD -KAKKUA / ELLEN SVINHUFVUD CAKE!
Tämän ikisuosikin olemme aina aiemmin ostaneet valmiina kaupasta. Voi sitä surun päivää, kun sen valmistus yllättäen lopetettiin! Onneksi puutos oli vain tilapäinen, mutta samahan voi tapahtua uudestaan; siksi on hyvä olla valmistutunut. Löysin vahingossa kirjastosta Ellen Svinhufvud -keittokirjan ja kas, sieltä löytyi myös kakkuresepti. Urheasti kokeilemaan!
Kakun teko oli monivaiheinen mutta ei ylitsepääsemättömän hankala prosessi tällaiselle amatöörileipurille. Paljon munia, mantelijauhoa, voita ja tomusokeria! Sähkövatkaimen pirulainen teki lakon kesken kaiken, mutta onneksi kakku valmistui siitä huolimatta. Se syötiin viimeistä murua myöten pääsiäispöydässä, ja näytti maistuvan myös ankarille kakkukriitikoille, joilla on vuosien kokemus Ellen-kakusta. Ensi kerralla annan kakun levätä yön yli, jolloin se lienee vielä paremmin maustunutta.
Oma kehu haisee, mutta silti: hyvä minä! Ellen-kakun tekeminen on tärkeä selviytymistaito tässä ankarassa maailmassa.
We've always bought this classic cake ready made from bakery. It's my favorite cake, so I was devastated when the company making it went bankrupt! Nowadays you can get it again from the stores, but I thought it's good to be prepared in case this happens again; I had to learn how to bake it myself. It wasn't as hard as I'd thought, even for an amateur baker like myself. Lots of butter and almonds and egg whites and caster sugar!
We ate it during the Easter holidays and all the strict cake critics in my family approved, so I call it a success! Knowing how to bake an Ellen cake is a very important skill in life.
Kakkupohjat valmiina uuniin.
Cake layers ready to be baked.
Hups, hajalle meni. Onneksi sen voi piilottaa keskelle kakkua.
Oops I broke one. Fortunately it was easy to hide it in the cake.
Täytteen vatkaus ja levitys.
Making the filling.
Manteleita paahtumassa.
Roasting almonds.
Moni kakku päältä kaunis!
A piece of cake!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti