tiistai 24. maaliskuuta 2015

CARGA SYÖ...

...TULISTA PAPUSALAATTIA!

Löysin kirjakaupasta ihanan japanilaisen keittokirjan. Kansi valloitti ja reseptitkin miellyttivät. Eipä siinä muu auttanut kuin mennä kassan kautta kotiin.
Kirjassa on kohtalaisen yksinkertaisia reseptejä, jotka on jaettu valmistusmetodin mukaan eri ryhmiin. Kokeilin ensimmäiseksi mausteisia papuja, jotka kuuluivat ryhmään 'kiehauta'. Ohjeessa pyydettiin käyttämään edamame-papuja, mutta niitä mulla ei ollut, joten tälla kertaa testasin tavallisilla. Mausteet toimivat hyvin niidenkin kanssa.


Tulinen papusalaatti Shoku-iku -reseptillä

Pussillinen pakastepapuja
2 rkl soijakastiketta
1 valkosipulinkynsi raastettuna
1/2 peukalonpään kokoinen pala inkivääriä raastettuna
1 punainen tai vihreä chili silputtuna
2 tl seesaminsiemeniä
1- 1 1/2 rkl seesamiöljyä

Sekoita kaikki kastikkeen ainekset. Keitä pavut suolalla maustetussa vedessä. Sekoita kastikkeen joukkoon. Tarjoa lämpimänä tai kylmänä.

PS. Osallistuin tällä kirjoituksella myös Vege-kirjan arvontaan Siirtolapuutarhaunelmia -blogissa! Jännää!

Spicy japanese bean salad, Shoku-iku style!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti