...GHORMEH SABZI!
Ei hajuakaan mitä nimi tarkoittaa, mutta se on iranilainen yrttikastike. Kastike on tietysti parhaimmillaan tuoreista yrteistä tehtynä, mutta toimii mainiosti myös säilykepurkista. Mukaan voi lisätä papuja, vihanneksia, lihaa...tässä lampaanlihapyöryköitä ja ruusukaalia, lisäkkeenä sahramiriisiä. Maistoin tätä ensimmäisen kerran ystävän luona ja heti samalla viikolla piti kirmata etnokauppaan (hurraa etnokaupat!) ostamaan oma varasto tummanvihreää yrttimössöä!
Ghormeh Sabzi is iranian sauce with crushed herbs. Best of course when made with fresh herbs, but the canned version tastes great as well. Just add beans, veggies, or meat. In this dish the extras were lamb meat and brussel sprouts, and the sauce was eaten with saffron rice. I tasted this sauce first time at friend's place and liked it so much that next week I had to go and buy my own stock of canned Ghormeh sabzi. Hooray for ethnic stores!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti