...TOMAATTIPIKKELSIÄ!
Vieläkin riittää syksyisiä kuvia julkaistavaksi...
Kaikki tomaatit eivät ehtineet kypsyä syksyllä punaisiksi, joten päätin tehdä kummitädin ohjeella niistä pikkelsiä. Vihreistä tomaateista varoitellaan, vaarallisia ovat kuulemma. Pyh, en antanut sen estää itseäni. Maailmassa lienee vaarallisempiakin asioita kuin pari lusikallista tätä säilykettä silloin tällöin.
Jos olisi käyttänyt vain kirsikkatomaatteja, olisi lopputulos ollut kauniimpi. Nyt tuli vähän muhjua ja väritöntä. 'Kotiväen pikkelsi', kuten kummitätini sanoisi. Maku on kuitenkin kohdallaan ja se on tärkeintä!
1/2 kg vihreitä tomaatteja
1/2 kg sipulia
Liemi:
3 dl etikkaa
3 dl vettä
pala kanelitankoa
10 kpl neilikoita
10 kpl valkopippureita (kokonaisia)
6 dl sokeria
Leikkaa tomaatit ja sipulit viipaleiksi. Jos käytät kirsikkatomaatteja, pistä niihin reikiä neulalla niin ne eivät hajoa keitettäessä. Sekoita etikka, sokeri ja vesi. Kuumenna seos. Lisää mausteet (sideharsopussissa, jos et halua niitä mukaan tölkkiin), tomaatit ja sipulit. Keitä n. 45 min. Tölkitä. Älä laita liian paljon lientä, tulee muuten vetistä.
Green tomato pickle with my godmother's recipe.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti