...DOLMADES!
Viininlehtikääryleitä! Koska olen nykyään viiniköynnöksen ylpeä (osa)omistaja, niin olihan niitä pakko kokeilla. Helppoja olivat tehdä ja makukaan ei jäänyt jälkeen matkoilla maistetuista. Ohjeita on monia, itse käytin reseptiä johon tuli risottoriisiä, sipulia, öljyä, sitruunamehua ja paljon tuoreita yrttejä, mm. minttua, tilliä ja persiljaa. Riisit ja muut valmistettiin pannussa ja ryöpätyt lehdet täytettiin seoksella. Sitten vielä uuniin noin tunniksi. Mukaan öljyä, vettä ja sitruunamehua. Päälle voi laittaa folion, koska ilman sitä tuntuivat kuivuvan. Alkukesän lehdistä tuli pehmeämmät kääryleet, mutta eivät seuraavatkaan satsit liian sitkeitä olleet.
Stuffed vine leaves! Being a proud co-owner of a vine, I just had to try to make dolmades. It was easier than I expected and they tasted as good as the ones I've had on my travels. There are a million variations of the recipe, but I used a quite simple one that included just rice,onion, oil, lemon juice and lots of fresh herbs like mint and parsley. I just filled the leaves with the mixture and baked them in the oven for about an hour with more oil, lemon juice and water in the dish to prevent them from getting too dry.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti